[Wed Dec 12 04:29:28 MET 2018]
Abierto Hogar
[Wed Dec 12 04:29:28 MET 2018]

Guía de contratación de TV

En aquesta guia explicarem les característiques fonamentals dels tres tipus de televisió: per Fibra - o coure -, per satèl·lit i en línia. També, t'informarem sobre els modes de contractació i els principals serveis associats, que et permetran crear una TV ‘a la carta’, la que més s'ajusti als teus gustos i necessitats.

Per què he de pagar per veure la televisió?

Cada vegada amb més freqüència, els continguts més interessants de TV s'estan oferint a través de plataformes de pagament: competicions esportives – Fórmula 1, motos, futbol, bàsquet, tennis…-, pel·lícules de recent projecció en el cinema, sèries d'estrena, etcètera. Una qualitat i immediatesa de continguts que no tens en els canals oberts de TV.

La forma de veure la TV està canviant gràcies a la tecnologia, en contínua evolució. Ja hi ha altres opcions al gastat ‘veure el que posin’. Podem gaudir de continguts concrets en el moment que vulguem. Des de veure una pel·lícula a l'hora que et vingui de gust fins a reprendre la teva sèrie favorita en el moment exacte que la vas deixar. Es va acabar el de molestar-te a cercar per on anaves o quedar-te amb ganes de més. Pots veure el nombre de capítols que vulguis quan vulguis. Uns avantatges de què només pots gaudir en les televisions de pagament.

Una magnífica aposta d'oci que ara no resulta tan costosa, perquè els operadors de comunicacions inclouen la TV de pagament en paquets al costat d'altres serveis. Encara que, per descomptat, el preu final dependrà de les opcions escollides.

Per tant, si vols accedir a continguts de qualitat, una forma de veure la TV totalment diferent, el millor és incloure la TV de pagament en el teu ‘paquet’ de serveis amb un operador. És bastant assequible i val la pena.

Què necessito per contractar Televisió?

Per poder contractar televisió de pagament per Fibra o coure has de tenir un mínim d'amplada de banda en la teva connexió a Internet, que et permeti gaudir del servei amb qualitat suficient.

Movistar necessita que la cobertura d'Internet que tinguis sigui, almenys, superior a 6Mb, per poder oferir un servei de TV amb bona qualitat. En cas contrari, sempre podràs disposar del servei de televisió per satèl·lit, ja que és l'únic operador que disposa d'ell.

Les modalitats d'emissió de televisió són tres. A continuació, t'expliquem que consisteix cada una:

Televisió En línia

IOS

Consisteix a veure la TV a través d'Internet, tant l'emissió de canals com l'accés a un catàleg de continguts que està sempre disponible. L'avantatge és que no necessites dispositius afegits, com a descodificadors, antenes, etcètera.

I pots accedir des d'on vulguis. Es pot veure tot el contingut i canals a través d'una pàgina web des de l'ordinador. Per entrar per mitjà d'altres dispositius, com a smartphones, tauleta tàctil, smartTVs, o consoles de jocs, cal baixar-se una app, que et permetrà gaudir del servei que hagis contractat. L'opció que ofereix Movistar és Yomvi, molt ben valorada per tots els clients.

Si tens una smartTV amb possibilitat d'instal·lar l'app de Yomvi, podries veure Yomvi en el teu televisor. Però has de tenir en compte que no ofereix totes les funcionalitats de la televisió per Fibra amb descodificador ni la mateixa qualitat d'emissió.

Televisió per Satèl·lit

TV satèl·lit

Quan no estaven tan esteses les xarxes d'Internet de qualitat a Espanya, aquesta era l'opció més utilitzada per disposar de TV de pagament i accedir als continguts més exclusius.

Tanmateix, ara, aquesta opció s'utilitza molt menys. Gairebé tot el país té ja una cobertura suficientment bona de Fibra o coure per oferir un bon servei de TV.

Per als llocs on encara no arriben aquestes xarxes, l'alternativa és instal·lar una petita antena parabòlica que porta el senyal a un descodificador. La qualitat és equiparable a la TV per Fibra o coure. I per tenir qualitat HD es contracta un descodificador especial (iplus).

Aquest servei està associat a Espanya a la imatge de CANAL+. I ara que forma part de Telefónica el truquem MOVISTAR+.

La televisió per satèl·lit inclou serveis de valor afegit contractant iPlus: enregistraments, lloguer de pel·lícules…

Televisió per Fibra (o coure)

TV Fibra

Aquesta és l'opció que dóna més possibilitats i qualitat. Per començar, la connexió de la TV a la xarxa és exclusiva, de manera que no afecta a la resta d'utilització de dades en la llar. Per això, es pot assegurar una qualitat òptima en la recepció dels continguts. Quan veus, per exemple, un partit de futbol a través d'una pàgina web o una aplicació en una smartTV, la qualitat està condicionada no només pel consum de dades en la teva llar, sinó també per la quantitat de persones que estan accedint a aquest contingut des d'altres llocs.

A més de la qualitat, la tecnologia del descodificador et permet tenir unes funcionalitats que milloren significativament la teva experiència. Fins i tot si tens una TV sense connexió a Internet o smartTV, amb el descodificador disposes d'uns enormes avantatges: enregistraments, lloguer de pel·lícules, accés al contingut dels últims set dies, control parental, mosaic que permet tenir en compte una competició esportiva des de diferents plans, etcètera. T'explicarem tot això més endavant.

Movistar només utilitza la televisió en línia en el seu servei multidispositiu Yomvi, Yomvi és un servei gratuït inclòs en totes les contractacions de televisió de Movistar per Fibra i coure. També està inclòs en la contractació d'algunes modalitats de Fusión, que et permet veure en altres dispositius els continguts contractats.

Altres proveïdors de continguts emeten canals propis del seu servei de TV exclusivament en línia, per la qual cosa la qualitat del servei no és equiparable a la televisió de coure o Fibra.

Qualitat de l'emissió per Fibra o coure

TV satèl·lit

La contractació de televisió implica, a més de tenir serveis i continguts d'alt valor, disposar d'emissió de canals en HD, sempre que l'operador emeti en aquest format. Movistar emet més de 50 canals en HD i està començant a treballar en pilots d'emissió en 4K.

La tecnologia 4K té una resolució quatre vegades majors que una televisió Full HD i vuit vegades majors que una HD convencional. Malgrat que no tots els televisors posseeixen les característiques necessàries per albergar aquest format, s'està estenent amb gran rapidesa.

Qualitat àudio i Idiomes

Qualitat Àudio

Normalment, l'àudio a la televisió és estèreo. També hi ha la possibilitat, en determinats programes, pel·lícules i sèries, de canviar l'àudio a versió original i, fins i tot, incloure subtítols.

A més a Movistar, a diferència d'altres operadors, hi ha la possibilitat de rebre l'àudio en format DOLBY en els continguts HD que l'incorporin. Això permetria connectar la televisió al teu aparell d'‘Inici Cinema’ o ‘barra de so’, amb la qual cosa podries escoltar la televisió amb la qualitat sonora d'una sala de cinema. Sempre que disposis d'accés per Fibra.

Com funciona la televisió a la vegada que la navegació per Internet?

Amb Movistar es pot navegar i veure la TV al mateix temps.

Si et sorgeix el dubte de si navegant per Internet es veurà amb pitjor qualitat la televisió, la resposta és no. Però, en cas que siguis client d'ADSL (sense cobertura Fibra), la qualitat de la teva connexió a Internet podria veure's minvada, especialment en connexions inferiors als 4 Mb. Per això, des de Movistar et recomanem que apaguis el teu descodificador quan no estiguis veient la televisió.

En el cas dels clients de Movistar Fibra Òptica, la connexió a Internet no es veu afectada pel fet que el descodificador estigui apagat o encès. Gràcies a la tecnologia FTTH (Fiber To The Inici) podràs veure la televisió, navegar per Internet, baixar continguts o jugar en línia de manera simultània sense patir cap pèrdua de velocitat.

Qualitat i continguts de YOMVI

Com hem comentat amb anterioritat, Yomvi és la televisió en línia de Movistar i s'emet per Internet (en streaming). Això et permet que funcioni amb qualsevol xarxa 3G, 4G i Wi-fi i et dóna lliure elecció de visualització: smart TV, smartphone, ordinador, tauleta tàctil o consola.

La qualitat de l'emissió dependrà en gran mesura de la cobertura i de la qualitat de la xarxa WI-FI on estiguis connectat. Amb un mínim de 3Mb, podràs veure amb qualitat el servei. Però, per garantir una qualitat excel·lent sense talls ni parades, hauries de tenir almenys 6Mb de velocitat i baixada. La qualitat àudio també està garantida a partir de 3Mb.

Serveis, el valor afegit de la TV

La contractació de televisió per Fibra o coure et dóna accés a serveis exclusius que no té la TV convencional:

Control parental

A través d'un PIN podràs bloquejar continguts i canals, per evitar que els més petits tinguin accés a continguts que no vulguis que vegin sense el teu permís.

Servei de lloguer de continguts

Pots llogar una pel·lícula com en un videoclub, però sense sortir de casa. Cada títol té el seu preu, entre 2 i 5 €, que s'afegeix a la propera factura de Movistar. Tens 24h. per veure-la quan vulguis. Exactament com un DVD: amb idiomes, subtítols, funcions d'anar cap a endavant, cap a endarrere, pausa… Des del menú de MOVISTAR+, accedeixes a la llista de títols sempre disponible, amb cost o sense ell, que podràs reproduir directament en el teu televisor.

Mosaic

Una sèrie de senyals simultànies, en retransmissions esportives, que utilitzen diferents cambres i et permeten decidir des que angle vols seguir la competició. Només estarà disponible en aquells esdeveniments esportius compatibles amb la funció mosaic.

Continguts, crea la TV a la teva mida

Una de les característiques més importants a l'hora d'escollir una TV de pagament és els continguts que ofereix. Això canvia de temporada a temporada. De fet, ja són habituals les notícies, cada estiu, sobre quina plataforma es fa amb els drets de retransmissió de la Lliga BBVA – Primera divisió -, fruit de les negociacions amb els propietaris dels continguts. El mateix passa la resta de competicions esportives d'interès – Fórmula 1, motos, bàsquet, tennis…-, les sèries i pel·lícules.

Ara mateix, la plataforma que inverteix més a disposar i oferir els millors continguts és Movistar, reforçada ara amb tota l'experiència de CANAL+.

L'exclusivitat i varietat que ofereixi l'operador per combinar els continguts que ofereix és un altre punt determinant per decidir quina televisió contractar.

A continuació, t'expliquem com solen funcionar les modalitats de contractació de TV, partint d'un paquet bàsic que després pots anar completant amb més continguts i serveis.

 

TV Bàsica

La contractació de TV part d'un paquet bàsic de canals, que després pots anar completant.

Aquests canals inicials inclouen:

 • Tots els canals de TDT
 • Programació especial infantil
 • Canals temàtics: sèries, musica, cinema, documentals.
 • Canals autonòmics
 • Canals internacionals d'esports i informatius

El paquet bàsic en MOVISTAR+ es diu FAMILIAR

 

Paquets temàtics

Sobre el paquet bàsic, pots augmentar la teva oferta afegint continguts concrets. Afegeix canals més personalitzats, en funció dels teus gustos: estrenes de cinema o sèries, els campionats esportius que més t'interessin...

Actualment, en MOVISTAR+ disposes dels següents paquets temàtics:

 • CINEMA
 • FUTBOL
 • ESPORTS
 • SÈRIES
 

Canals especials

Fora dels paquets temàtics, existeixen canals especials que requereixen una contractació addicional Solen ser de continguts per a adults, especialitzats en algun tema o activitat o per a un públic molt concret.

Els canals especials que ofereix MOVISTAR+ són:

 • CANAL+ Toros
  • Classica
  • Mezzo
  • Playboy TV
  • Caça i Pesca
  • Extra Asiàtic
  • Extra Llatí
 • Barça TV
 

Paquets PREMIUM

Per optimitzar la despesa, i si estàs interessat a tenir l'oferta més completa, existeixen paquets extra que uneixen diversos paquets temàtics dels anteriorment esmentats.

Dins els paquets Premium, podràs trobar:

PREMIUM =
FAMILIAR + CINEMA + FUTBOL + ESPORTS + SÈRIES

PREMIUM EXTRA =
PREMIUM + (Playboy TV, Caça i Pesca, Classica i Mezzo)

PREMIUM TOTAL =
PREMIUM EXTRA + TOROS

TOTS aquests paquets inclouen a més la funcionalitat Última 7 Dies sense cost addicional.

Movistar, gràcies a la seva fusió amb CANAL+, té l'oferta més completa, exclusiva i de més qualitat en continguts. Un altre avantatge addicional són les múltiples opcions per a la seva contractació.

Pots informar-te de l'oferta completa de televisió de MOVISTAR+ en el nostre web.

Garantia Movistar

A més a Movistar tindràs milers de professionals a la teva disposició el 1004, des d'Espanya les 24 hores els 365 dies de l'any i de manera gratuïta. I si prefereixes contactar amb nosaltres en línia, tu esculls: Assistent, adreça electrònica, Comunitat Movistar, xat i xarxes socials.